Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Skjærgårdsmatkonferansen

30.august @ 08:30 - 16:00

Skjærgårdsmatkonferansen 2019
-mat, bærekraft og helse

Program:

Kl. 0830-0900 – Registrering

Sesjon 1 – «Vi fortjener å oppleve matglede»
Kl. 0900-0905 – Velkommen
Seksjonsoverlege, fagansvarlig Samira Lekhal, Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold og GreeNudge Health AS

Kl. 0905-0915 – Bakgrunnen for initiativet Skjærgårdsmat og samarbeid med offentlig og privat sektor
Næringssjef Øystein Hjørnevik, Tønsberg kommune
Prosjekt- og forskningskoordinator, prosjektleder Linda Mathisen, Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold og GreeNudge Health AS

Kl. 0915-0940 – Matnasjonen Norge
Seniorrådgiver Stine Sem, Landbruks- og matdepartementet

Kl. 0915-0940 – Matnasjonen Norge
Seniorrådgiver Stine Sem, Landbruks- og matdepartementet

Kl. 1005-1020 – Poteten fortjener ny heltestatus
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt

Kl. 1020-1035 – Pause og mingling

Sesjon 2 – «Folkehelse – alles ansvar»
Kl. 1035-1055 – Forebygging av overvekt og fedme. Hva koster det samfunnet?
Professor dr.med. leder Jøran Hjelmesæth, Universitetet i Oslo, Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold og Nasjonalt råd for ernæring

Kl. 1055-1120 – Fra kunnskap til handling – Hvordan påvirke forbruker til å velge sunnere?
Atferdsøkonomiske virkemidler og «nudging»
Organisasjonspsykolog PhD Knut Ivar Karevold, GreeNudge Health AS
Daglig leder og PhD-stipendiat Helena B. Slapø, GreeNudge Health AS

Kl. 1120-1135 – Bærekraft og betydningen av mat for klimamål
Seniorforsker Bob von Oort, CICERO – Senter for klimaforskning

Kl. 1135-1150 Barn og smak
Seniorrådgiver, M.Sc. Ida Synnøve Grini, Nofima

Kl. 1150-1105 – Å velge rett mat – stadig mer komplekst
Forsker og sosiolog (dr. polit) Annechen Bahr Bugge, OsloMet – Storbyuniversitetet Sifo

Kl.105-1215 – Innspill og spørsmål fra salen

Kl. 1215-1300 – Lunsj

Sesjon 3 – «Sofapanelet – bedre samarbeid for å nå felles mål»
Kl. 1300-1345 – Hvordan samarbeide bedre for å redusere matsvinn, sunnere mat og mer bærekraftige valg?
Prisbelønt kokk og prosjektansvarlig Harald Osa, Bama
Stamhusbesitter Nicolaus Wedel Jarlsberg, Jarlsberg hovedgård
Markedsdirektør Malin Valdal Corneliussen, Findus
Kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder, Matvett
Daglig leder og bonde Åsmund Bjertnæs, Bjertnæs & Hoel
Kvalitetsdirektør Inge Erling Næsset, NorgesGruppen
Konserndirektør kommunikasjon, innovasjon og samfunn Ellen Flø Skagen, Nortura
Professor og nestleder Liv Elin Torheim, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid OsloMet og Nasjonalt råd for ernæring
Helse- og ernæringssjef Marte G. Byfuglien, Mills
Divisjonsdirektør folkehelse og forebygging Linda Granlund, Helsedirektoratet

Kl. 1345-1400 – Pause og mingling

Sesjon 4 – «Målrettet tiltak og fremtidens forbruker»
Kl. 1400-1415 – Intensjonsavtalen i praksis – muligheter og utfordringer
Fagsjef for matpolitikk Anna Maria Karlsen, NHO mat og drikke

Kl. 1415-1430 – Nasjonalt tiltak: SunnereBarn – matglede for alle barn
Seksjonsoverlege, fagansvarlig Samira Lekhal, Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold og prosjektleder SunnereBarn/GreeNudge Health AS

Kl. 1430-1445 – Lokalt tiltak: SFO Kooperativ
Daglig leder Cecile B. Sørumshagen, Tønsberg Sentrum

Kl. 1445-1500 – Matpakken – en trussel for 5 om dagen-målet?
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt

Kl. 1500-1515 – Matpakken – den enkleste måten å følge kostholdsrådene på
Daglig leder Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn

Kl. 1515-1530 – Hvor står vi og hvor går vi herfra? Har vi noen konkrete løsninger?
*TBA

*Blir annonsert snart
Med forbehold om noen endringer

Meld deg på her: https://response.questback.com/sykehusetivestfold/idhxvisiw8

Detaljer

Dato:
30.august
Tid
08:30 - 16:00
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
, , , ,
Hjemmeside:
https://www.skjaergaardsmat.no/nasjonal-konferanse-30-08-19/

Arrangør

Skjærgårdsmat
Telefon:
90673013
E-post:
bente@skjaergaardsmat.no
Hjemmeside:
https://www.skjaergaardsmat.no/

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her