Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Ringeren fra Notre Dame på biblioteket!

8.november @ 20:30 - 22:45

Ringeren fra Notre Dame handler om den tragiske vanskapningen Quasimodo, som blir offer for bitter urettferdighet og møter kjærligheten. Den originale romanen Ringeren i Notre Dame (1831) var som mange av Victor Hugos skrifter et angrep på forskjellssamfunnet. Historien er en del av den litterære og filmiske verdensarven, og romanen ga en bieffekt Hugo kanskje ikke forutså, nemlig et bredt engasjement for å restaurere fysisk kulturarv i form av kirkebygget Notre Dame.

Mens vi i 2019 ser nytt engasjement for Notre Dame, viser Tønsberg filmklubb, Oslo filmrullklubb, Litteraturuka i Vestfold og Tønsberg og Færder bibliotek, Ringeren fra Notre Dame fra 16mm i Olavskirkeruinen.

Ringeren har blitt filmet atskillige ganger. Dieterles versjon framstår som den mest vellykkede særlig på grunn av skuespilleren Charles Laughtons fremragende spill som klokkeren. Ikke gå glipp av en sjanse til å se den ekte Ringeren fra Notre Dame, fra ekte filmrull i den ekte Olavskirkeruinen på biblioteket! Vi lover stemning, ruiner og filmrullskiftepauser.

The Hunchback of Notre Dame
USA 1939, 115 minutter
Regi: William Dieterle
Foto: Joseph H. August
Medvirkende: Charles Laughton, Cedric Hardwicke, Thomas Mitchell, Maureen O’Hara, Edmond O’Brien, Alan Marshal, Walter Hampden
Utekstet, engelsk tale
Aldersgrense: 15 år
Format: 16mm

Detaljer

Dato:
8.november
Tid
20:30 - 22:45
Kategori for Arrangement:

Sted

Tønsberg og Færder bibliotek
Storgaten 16
Tønsberg, 3126
Telefon:
33354900
Hjemmeside:
https://tonsberg-og-faerder.vestfoldbibliotekene.no/

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her