Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Konsert med Gaute Storsve trio og Erik Balke, samt Lukas Zabulionis med band

19.oktober @ 20:00

GAUTE STORSVE TRIO MED ERIK BALKE
​Urijazz presenterer denne kvelden to band med musikere som må kunne sies å ha ut gangspunkt i en ny generasjon jazzutøvere fra Vestfold. I tillegg til disse musikerne har vi gleden av å presentere den eneste musikeren utenfor lokalmiljøet som har fått Urijazz prisen, saksofonisten Erik Balke. Han har ikke vært aktiv på musikkscenen på mange år, men sammen med gitaristen Gaute Storsve har han gjenopptatt spillingen nå i det siste.

Gaute Storsve har spilt hos oss med trio tidligere, men kommer nå altså med en virkelig Urijazz-nestor. Erik er en saksofonist som har satt store avtrykk etter seg i norsk jazz gjennom en rekke sentrale band i norsk jazzhistorie, som E’olen, Extended Noise, Oslo 13, Jazzpunkensemblet og Lille Frøen Saksofonkvartett. Gaute Storsve ga ut et album med sin trio i fjor. På internett kunne vi lese at det greske nettstedet ProgRocks.gr hadde albumet med på en liste over de 20 beste utgivelsene i 2018. Big in Japan er et begrep, men nå altså Big in Greece!

Erik Balke – saksofoner
Gaute Storsve – gitar
Petter Barg – bass
Henning Carlsen – trommer

LUKAS ZABULIONIS – PLATESLIPP

Lukas Zabulionis fra Sandefjord med aner fra Litauen kommer nå med sitt album nummer to, og dette blir andre gang vi hører ham hos Urijazz. Med i bandet er den svært talentfulle multi-instrumentalisten Per Kamfjord fra Tønsberg, sønnen til Knerten, som du vet. Lukas fikk fin omtale for sin første skive, «Changing Tides». Det er med spenning vi tar imot bandet i anledning deres andre utgivelse, «Tight Turns and Steep Slopes», om livets opp- og nedturer. Dette blir rett og slett en «sleppkonsert». Lukas har skrevet musikken, som skal være preget av reiser til flere verdensdeler. Han sier selv om den: «Musikken er ekstatisk og energisk, med uventede vendinger og oppløftende rytmer.»

Både Lukas og Per har etter musikklinja ved Sandefjord videregående skole tatt høyskoleutdanning i musikk, Lukas ved jazzlinja på NTNU i Trondheim og Per med nettopp av sluttet eksamen ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Vi kommer til å høre mye fra dem i årene som kommer. Resten av bandet er medstudenter fra NTNU og NMH. Ivan Blomqvist var med i bandet Rohey, som ble nominert til Spellemannpris som årets nykommer i 2017.

Lukas Zabulionis – saksofon
Ivan Blomqvist – piano
Arne Martin Nybo – gitar
Morten Berger Stai – kontrabass
Ingvald Vassbø – trommer
Per Kamfjord – perkusjon

BILLETTER KR 200
URIJAZZ-MEDLEM KR 150
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Detaljer

Dato:
19.oktober
Tid
20:00
Kategori for Arrangement:

Ønsker du å legge til et arrangement? Klikk her